Distantsõppel jätkavad järgmisel nädalal Tallinna koolide 4.8. klasside õpilased.

Kõlvart rõhutas, et otsus jätkata Tallinnas ka järgmisel nädalal distantsõppega sündis üheskoos koolijuhtidega. "Vaatamata sellele, et õiguslikult otsustavad koolid, on vastutus linnavalitsusel," ütles ta.

Kõlvart rääkis, et talle tutvustatud terviseameti prognoosi järgi halveneb olukord koroonarindel järgmise kahe nädala jooksul veelgi. Ta lisas, et üldine olukord riigis mõjutab ka koole ja koolid mõjutavad omakorda ülejäänud olukorda. See tähendab, et lapsed nakatuvad koolis, toovad nakkuse koju, annavad vanematele, kes viivad selle omakorda tööle.

"Me ei arva, et distantsõpe on kõige parem viis. See samm on mõeldud selleks, et 100-protsendilist distantsõpet ei tuleks," selgitas Kõlvart otsuse tagamaid. Ta märkis aga, et praeguses olukorras ei ole see lootus väga suur.

Haridusameti juhataja Andres Pajula rääkis probleemidest, mis on sel nädalal koolides kiirtestimisel selgunud, tuues välja vähese info ja ettevalmistuse. Olles asja arutanud koolijuhtidega, tõdes ta, et mugavam oleks, kui lapsed teeksid kiirteste enne kooli minemist kodus.

Abilinnapea Betina Beškina rääkis, et Tallinn alustab ka kodus vaktsineerimisega. Peale selle avatakse Vabaduse väljakul vaktsineerimis- ja nõustamispunkt.

Kõlvart teatas lõpetuseks, et järgmisel nädalal allkirjastatakse Tallinna haigla projekteerimisleping. Projekti maksumus on 17,8 miljonit eurot.

Loe pressikonverentsist ka blogist.

Jaga
Kommentaarid