Linnavalitsuse korralduses seisab, et otsus on tehtud koostöös Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimehe, Tallinna koolijuhtide ning Tallina haridusametiga.

Otsuste tagamaadena tuuakse esile, et kuna koroonaviiruse puhul on tegu piisknakkusega, mille levikut aitab pidurdada vaid inimkontaktide miinimumini viimine ja distantsi hoidmine, siis on distantsõpe õpilaste ja õpetajate tervise kaitseks vajalik.

Ka käimaosolevaks nädalaks on Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart juhendanud Tallinna koole jääma distantsõppele, mis tõi kaasa mitmete koolijuhtide pahameele. Näiteks astusid Tallinna reaalkool ja Tallinna prantsuse lütseum Kõlvarti juhistele vastu ning distantsõppele kooli ei suunanud. Sama plaanis teha ka Nõmme gümnaasium, kus direktor algul teatas, et jätkatakse kontaktõppes, kuid mõtles hiljem ümber ning saatis lapsed distantsõppele.

Ka haridus- ja teadusministrer Liina Kersna on nimetanud Kõlvarti otsust ebaõiglaseks. Valitsuse ettepanek on olnud lähtuda koolide lahti hoidmisel konkreetsete koolide epidemioloogilisest olukorrast ning terviseameti soovitustest. Sellest nädalast alustati ka koolides laste kiirtestimisega.

Jaga
Kommentaarid