Kui loetud oli 95% häältest, juhtis Youngkin 2,7 protsendipunktiga demokraat Terry McAuliffe’i ees. Aastatel 2014-2018 kuberner olnud McAuliffe’i edu sulas küsitluste järgi viimastel nädalatel enne valimisi, vahendab BBC News.

Biden võitis aasta tagasi Virginias kümne protsendipunktiga.

Kõnes toetajate ees nimetas Youngkin oma võitu määravaks hetkeks.

Vabariiklastele on Virginias veel häid uudiseid, sest nende kandidaadist Winsome Searsist on saamas USA kodusõjaaegse orjandusmeelse lõuna konföderatsiooni keskuseks olnud osariigi esimene mustanahaline ja naissoost asekuberner.

Lisaks sellele on Virginia peaprokuröriks saamas samuti vabariiklane, Kuuba päritolu Jason Miyares. Vabariiklased peaksid oma kontrolli alla saama ka osariigi delegaatide koja.

New Jersey osariigis on demokraadist senisel kuberneril käimas ootamatult tihe võitlus vabariiklase Jack Ciattarelli vastu.

Minneapolises lükkasid valijad tagasi ettepaneku asendada linna politseiamet avaliku ohutuse ametiga. Minneapolises toimus enam kui aasta tagasi ülemaailmset tähelepanu pälvinud George Floydi mõrv politseiniku poolt.

New Yorgi linnapeavalimised võitis oodatult demokraat, endine politseinik Eric Adams, kes vahetab välja samuti demokraadi Bill de Blasio.

Bostonis valiti linnapeaks esimest korda värviline naine, Aasia päritolu Michelle Wu ja Pittsburgh saab esimese mustanahalise linnapea Ed Gainey.