"Juht märkas kohe, et tema sõidukiirust mõõdeti ja leidis, et parim tegu on proovida vastutusest kõrvale hiilida, teatas liiklusjärelevalvekeskus Delfile. "Ta parkis kiiresti oma sõiduki lähimasse hoovi ja jooksis metsa. Politseil õnnestus juht kindlaks teha, kuid telefonikõnedele ta ei vastanud. Kui isik lõpuks ise politseiga ühendust võttis, siis väitis ta, et tol päeval juhtis sõidukit hoopis keegi mr. X.

Kuna menetluse käigus kogutud tõendid ja „muinasjutud“ kokku ei sobinud, teostati sõiduki ja isikute suhtes toiminguid, mida tavaliselt oleme harjunud nägema seriaalist CSI. Eksperdid uurisid sõidukit nii ja naapidi ja võtsid ka „juhikandidaatidelt“ proove, kuid Mr. X-i jälgi sõidukist leida ei õnnestunud. Kuna ekspertiisid ja muud tõendid viitasid otseselt, et metsas orienteerumisharjutusi teinud isikuks oli ikkagi esialgselt juba arvatud sõiduki kasutaja, siis karistati juhti juhtimisõiguse äravõtmisega pikaks ajaks.

Juht karistusega ei nõustunud ja vaidlustas otsuse kohtus. Kohus andis hinnangu kõigile tõenditele, kuulas täiendavalt üle ka tunnistajad (esialgselt end juhiks pakkunud Mr. X jäi kohtu jaoks tabamatuks) ning jättis politsei karistusotsus muutmata. Isik vaidlustas maakohtu otsuse riigikohtus, kuid kõrgema astme kohus metsajooksu harrastanud mehe kaebust menetlusse ei võtnud, mistõttu jõustus esialgne otsus, millega võeti isikult juhtimisõigus 16 kuuks. Samuti tuleb juhil tasuda ekspertiisitasud.

Lubatud sõidukiirust ületades seatakse lisaks endale ohtu ka kaasliiklejad ning sellistesse rikkumistesse suhtutakse väga tõsiselt. Katse proovida vastutusest kõrvale hiilida võib aga olukorda hoopis raskendada. Julged teha, julge ka vastutada."