20. oktoobril kinnitas president Vladimir Putin ettepaneku kuulutada keerulise koroonaviirusealase olukorra tõttu periood 30. oktoobrist kuni 7. novembrini töövabaks. Sealjuures jätkatakse inimestele palga maksmist.

"Praegu on eriti tähtis murda epideemia uue laine tipp," sõnas Putin. Samuti toetas ta erinevate piirkondade vabadust töövaba perioodi vajadusel pikendada. "On selge, et Vene Föderatsiooni igas subjektis kujuneb ja areneb epidemioloogiline olukord erinevalt, sellel on oma dünaamika ja tendentsid ning lähtudes sellest on regioonide juhtidele antud õigus kehtestada täiendavaid meetmeid, antud juhul kehtestada töövabu päevi. Vajaduse korral võib ka pikendada töövabu päevi perioodile pärast 7. novembrit."

Moskvas on töövaba periood esialgu 28. oktoobrist 7. novembrini. Sel ajal töötavad ainult apteegid ja esmatarbekaupade poed, kuid koroonapassi ettenäitamisel võib külastada ka muuseume ja teatreid. Restoranidest saab toitu ainult kaasa osta.

Vaata artikli päises asuvast videost, mida arvavad pealinlased kehtestatud meetmetest ja nende efektiivsusest.

COVID-19 olukord Venemaal

Venemaa teatas esmaspäeva hommikul 40 402 uuest koroonanakatunust ning 1155 surmajuhtumist. Tegemist on neljanda järjestikkuse päevaga, kui uute nakatunute arv ületab 40 tuhande inimese piiri, pühapäeval püstitati rekord 40 993 nakatunuga. Enim surmasid esines reedel - 1163.

Ametlike andmete kohaselt on tänaseks koroonaviiruse järel elu jätnud 239 693 venelast. Tänase seisuga on vaktsineeritud vaid 51 miljonit, st veidi üle kolmandiku Venemaa elanikkonnast.

Jaga
Kommentaarid