„Jah, nakatumise kasv on aeglustunud ja see tähendab, et piirangud töötavad. Aga on oodata, et sel nädalal haiglas olevate COVID-19 patsientide arv kasvab,” ütles Dumpis kohalikule TV3-le, lisades, et olukord haiglates on endiselt traagiline, sest nakatunud patsiendid on ravil haiglates, mis ei ole üldse COVID-19 haigete jaoks ette nähtud, vahendab LSM.

Küsimusele, kas haigestumise vähenemisega võib mõelda piirangute lõdvendamisele pärast 15. novembrit, vastas Dumpis, et selle üle otsustada on liiga vara, aga otsuseid langetades tuleb kindlasti säilitada maskikandmiskohustus kõigile ning piirangud meelelahutusele ja kogunemistele.

„Praegu käib vaktsineerimisprotsess väga kiiresti, aga selleks, et me võiksime elada vabamat elu, on vaja tagada vähemalt 70-protsendine vaktsineeritus kõigi Läti elanike hulgas ja 90-protsendine riskigruppides,” ütles Dumpis.

Kui ei hinnata koroonaandmeid sulgemisseisukorra igal konkreetsel päeval, vaid vaadatakse pikaajalisemat perspektiivi, võib suundumust nimetada positiivseks, teatas varem Läti haiguste ennetamise ja kontrolli keskuse (SPKC) nakkushaiguste riskianalüüsi ja profülaktika direktor Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovsi sõnul jätkub raske olukord veel mõnda aega, sest nakatunud võivad haiglasse sattuda nädala pärast ja kahe nädala pärast on võimalik surm.

Jaga
Kommentaarid