Liberaaldemokraatlik Partei säilitas oma enamuse kõigi ennustuste kiuste, kuigi kaotas mõned parlamendikohad, vahendab Reuters.

Valimistulemused julgustavad ilmselt Kishidat, kes on võimul olnud vaid ühe kuu ja kellel on poliitiliste saavutuste näol veel vähe ette näidata.

„Me võitsime enamuse, mis minu arvates on nendel valimistel märkimisväärne,” ütles Kishida ajakirjanikele. „Ma tahan selle täielikult ära kasutada nii valitsuse juhtimisel kui ka parlamendi juhtimisel.”

Endine pankur Kishida peab kinni erakonna paremtiiva traditsioonilisest poliitikast ning püüab suurendada sõjalisi kulutusi, et seista vastu Hiinale.

Oma kohtade arvu parlamendis suurendas 29-lt 32-le liberaaldemokraatide rahumeelne koalitsioonipartner Komeito, mis võib liberaaldemokraatide mõningaid käremeelsemaid suundumusi ohjeldada.

Kishida säilitab ilmselt oma eelkäijate diplomaatilised suundumused ning tugevdab sidemeid põhilise liitlased USA ja samamoodi mõtlevate Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna riikide, näiteks India ja Austraaliaga.

Kodumaal on Kishida lubanud võidelda ebavõrdsusega ja rääkinud „uuest kapitalismist”.