Läti Delfi vahendab, et täna öösel Läti Gulbene piirkonnas toimunud vahejuhtumis püüdsid politseinikud kontrollida liiklejate dokumente. Reidi eesmärk on välja selgitada, kas kõik peavad kinni Lätis kehtestatud liikumispiirangutest.

Üks autojuhtides aga ei soostunud koostööd tegema. Esmalt ulatas ta politseinikele oma dokumendid, siis sulges autoakna ning süütas autos gaasiballooni. Ta keeldus akent taasavamast ning autost väljumast. Järsku süütas ta autos leegi ning pani auto plahvatama.

Mees, kes autot juhtis, lendas plahvatuse tagajärjel autost välja, kuid ei saanud liiga raskelt vigastada. Nimelt püüdis ta veel ärandada ühte politseiautodest, millega sündmuskohalt põgeneda. Vähem haavatasaanud politseinik suutis teda aga peatada, kuigi mees ründas ka teda. Mees püüdis politseinikult ära võtta tema teenistusrelva, kuid ebaõnnestus. Meeste vahel puhkes käsikähmlus, mille käigus õnnestus politseinikul oma saatja kaudu märku anda, et vajab abi.

Abivägede kohalejõudmiseks olid mehed kaklusega jõudnud tee kõrval olevasse kraavi.

Plahvatuses sai kõige raskemalt viga mehe käest dokumente palunud politseinik, kellel on rasked näovigastused. Ta toimetati Riiga haiglasse.

Plahvatuse korraldanud ja politseinikke rünnanud mees peeti kinni. Mees lausus ise selgituseks, et tema motiiv politseinike rünnata oli koroonaviirus ja sundvaktsineerimine. Läti politsei andmetel pole kinnipeetud meesterahval varasemalt politseiga kokkupuuteid olnud.

Riigi politseijuht andis teada, et mõistab Lätis kehtestatud piirangute raskust, kuid need pole põhjuseks kriminaalvastutusest kõrvalehiilimiseks ega teiste ründamiseks.

Meest võib oodata kahe- kuni kümneaastane vanglakaristus politseinike ründamise eest. Samuti võib teda karistada kuni 2000-eurose rahatrahviga liikumispiirangute eiramise eest.

Õhku lastud auto
Jaga
Kommentaarid