Blogijad Ruslan Bobijev ja tema tüdruksõber Anastassia Tšistova seisid septembris Instagramis avalikustatud fotol Punasel väljakul Vassili Blažennõi katedraali ees. Fotol imiteeris Anastassia suuseksi pakkumist oma poiss-sõbrale. Solvangule andis lisa tal seljas olnud politseijakk.

Noorte fotot pidas Moskva kohus piisavalt solvavaks religiooni suhtes, et selle eest neid karistada aastaste vanglakaristusega. Bobijev on Venemaal tuntud interneti naljamees, kes tegelikult pärit Tadžikistanist. Pärast vanglakaristuse kandmist saadetakse ta maalt välja.

Lisaks määrati noortele 50-eurone rahatrahv.

Vahetult pärast foto avalikustamist tunnistasid noored, et olid eksinud ning vabandasid oma käitumise pärast. Loo teeb esmakordseks see, et varasemalt pole usu solvamise eest inimesi Venemaal reaalselt vangi mõistetud, vaid piirdutud on rahatrahvi ning tingimisi karistustega. Menetluse ajal olid blogijad 10 päeva arestis.

Bobijev ei plaani otsust edasi kaevata, vahendas RIA Novosti.

Venemaal kriminaliseeriti usuga seotud sümbolite solvamine 2013. aastal pärast seda kui Pussy Riot esines ühes Moskva kesklinna katedraalis.

Sel kuul pälvis tähelepanu OnlyFansi modell, kes sama katedraali ees jälgijatele oma rindu näitas. Teo ees sai ta jälgijatelt tapmisähvardusi, kuid kohtumenetlust ei ole veel alustatud.