Samal õhtul sai politsei väljakutse ka Lasnamäele ühte kauplusesse, kus kaks naist keeldusid maski ettepanemisest ja kauplusest lahkumast. Sündmuskohale saabunud politseipatrull viis naised jaoskonda ning ka neile koostati väärteomenetlused.

"Kuigi mõlemad sündmused lahenesid poes rahumeelselt, on väga kahetsusväärne, et inimesed oma pahameelt praeguses kriisiolukorras sellisel viisil väljendavad," sõnas põhja prefektuuri operatiivjuht Mihkel-Jaagup Laats. "Ilma maskita teadlikult poodi sisenemine või muud sarnased tegevused ja üleskutsed ei aita mitte kuidagi kaasa piirangute leevenemisele ja kriisist väljatulemisele."

Laats lisas, et selline käitumine on sündsusetu ja ebaeetiline, sest koroonaviiruse tõttu sureb kahjuks iga päev mitmeid kaasmaalasi ja meedikud töötavad haiglates oma võimete piiril, et inimelusid päästa.

"Politseile on koroonakriis elude päästmise missioon. Sestap reageerime sarnastele sündmustele alati," kinnitas Laats. "Selgitame inimestele veelkord maski kandmise olulisust ning alustame ka väärteomenetlust."

Väärteomenetlused alustati nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse § 46’2 järgi. Nakkushaiguste epideemilise leviku tõkestamise nõuete rikkumise eest võidakse karistada rahatrahviga kuni 100 trahviühikut.

Jaga
Kommentaarid