Oma perega Sitsiilias elava Margiti sõnul on kohalikud hirmul. "Kohalikud ikka pelgavad, kuna enne sellist tormi pole siin kandis olnud. Torme on olnud, kuid mitte nii hullu nagu praegu ennustatakse," ütles Margit. Tema sõnul palutakse inimestel praegu püsida kodus ning varuda endale hädavajalik nagu vett ja toitu, mis ei vaja küpsetamist.

Margit on enda perega samuti koju varusid ostnud. "Kuna elame eramajas, siis oleme varunud vett joogiks ning majapidamise jaoks. Majal on luugid, need on kõik kinni, lisaks on varutud võileiva materjali ning varutud on grill materjali, juhul kui elekter ära peaks minema, saab süüa teha," ütles ta. Samuti on pere varunud küünlaid ning täis akudega taskulampe.

Margitile teadaolevalt ei ole praegu palutud kellelgi evakueeruda, kuid siiski on antud kohalikele hoiatus püsida kodus. "Kuna me elame väga eraldatud kohas, siis siin ongi inimesed kodudes ja eriti ringi ei liigu," märkis Margit.

Praegu saavad inimesed Margiti sõnul veel vabalt liikuda ning vesi on teedelt ära voolanud, sest kaks päeva ei ole vihma sadanud. "Osad muidugi käivad ja pildistavad tormi kahjustusi. Aga kuna me ei ole väga ringi liikunud, siis ei tea, kui palju liikvel ollakse. Tundub, et vähe," kirjeldas ta.

Sel nädalal oli mitu päeva Sitsiilias häiritud ka liikus, sest teed olid üleujutatud. Samuti oli seiskunud rongiliiklus ning koolid olid tormi tõttu mõneks päevaks suletud.

Öösel vastu reedet peaks Sitsiiliasse kohale jõudma haruldane Vahemere troopiline tsüklon, kus tuule kiirus ulatub üle 100 kilomeetri tunnis ning lained võivad olla viie meetri kõrgused. Cataniasse peaks torm jõudma keskööks ning kogu ranna piirkond on liikumiseks suletud, et uudishimulikke eemal hoida.