Kohus mõistis Tammemäe süüdi kahes raskekujulises surma põhjustamises, raskekujulises joobes autojuhtimises ja raskekujulises liiklusohtliku olukorra tekitamises, vahendab ajaleht Ilta-Sanomat.

Õnnetus leidis aset Espoos, Helsingi III ringteel Järvenperä ja Bemböle vahelisel lõigul 2020. aasta 17. oktoobril. Tammemäe juhtis BMW-d 2,17-promillises joobes.

Tammemäe sõitis vastassuunavööndis ja põrkas kokku vastu tulnud autoga, milles olnud soomlastest abielupaar suri kohe saadud vigastustesse. Mõlema auto kiirus õnnetuse hetkel oli umbes 90-95 kilomeetrit tunnis. Tammemäe ise vajas haiglaravi.

Prokurör nõudis Tammemäele karistust tapmise eest. Süüdistaja sõnul põhjustas ta tahtlikult õnnetuses hukkunud abielupaari surma.

Kohus oli siiski teist meelt. Kohus pidas võimalikuks, et Tammemäe arvas oma ränga joobe tõttu, et sõidab õiges suunavööndis. Ta ei olnud selle teega varasemast tuttav.

Tammemäe sõitis vastassuunavööndis pikalt ja ta ei üritanud vastu tulnud autosid rammida. Tal oli ka turvavöö kinnitatud, mis kohtu hinnangul andis tunnistust sellest, et mehel ei olnud enesehävituslikke kavatsusi.

„Kokkuvõttes on suunavööndit puudutavad eksimist toetavad faktid nii olulised, et eksimist tuleb pidada tõenäolisemaks versiooniks kui seda, et kostja sõitis vastassuunavööndis teadlikult,” märkis kohus.

Kohtu hinnangul ei toiminud 47-aastane Tammemäe seega tahtlikult, vaid kuritegelikult hooletult. Mees ise ei mäleta juhtunust midagi.