54-aastast Daillet’d süüdistatakse äärmusrühmituse moodustamises rea rünnakute kavandamiseks Prantsuse riigi vastu. Teatatakse, et ta värbas väidetavalt sõdureid presidendipalee hõivamiseks Pariisis, vahendab BBC News.

Daillet’ advokaat eitas süüdistusi ja nimetas teda poliitvangiks.

Tsentristliku erakonna regionaalosakonna kunagine juht Daillet muutus Prantsusmaa vandenõuteoreerikute ringkondades mõjukaks isikuks.

Talle on juba varem süüdistus esitatud kaheksa-aastase tüdruku röövi väidetavas korraldamises tema ema palvel. Tüdruk leiti viis päeva pärast vanaema kodust äraviimist koos emaga Šveitsist. Prantsusmaa prokuratuur andis seejärel välja koos perega Malaisias elanud Daillet’ rahvusvahelise vahistamismääruse. Ta saadeti tähtaja ületanud viisa tõttu riigist välja ja vahistati juunis Prantsusmaale naastes.

Daillet ütles tollal Prantsusmaa televisoonile, et tegemist ei olnud inimrööviga, vaid pigem lapse tagastamisega emale tema palvel.

Pärast seda on Daillet’d uutes kuritegudes süüdistatud. Terrorismivastane kohtunik andis korralduse tema ja teiste isikute vahistamiseks osana juurdlusest organisatsiooni Honneur et Nation (Au ja Rahvus) üle.

Kohtunik esitas Daillet’le eelmisel reedel terrorismivandenõu süüdistuse. Nüüd avaldas Prantsuse meedia temavastastest süüdistustest rohkem üksikasju.

Juurdlusele lähedased allikad rääkisid raadiojaamale France Info, et Daillet kasutas väidetavalt krüpteeritud sõnumeid suure vandenõuteoreetikute võrgustiku loomiseks. Kahtlustatakse, et Daillet arendas seitsme kuu jooksul põrandaalust organisatsiooni, millel oli mitukümmend liiget. France Info teatel meelitas organisatsioon vaktsiinivastaseid ja neonatse Ida-Prantsusmaal.

Niinimetatud Operatsioon Azuli raames süüdistatakse 12 isikut rünnakute seeria kavandamises vaktsineerimiskeskuste, vabamüürlaste looži, ajakirjanike ja teiste tuntud inimeste vastu, teatasid allikad AFP-le. Üks allikas ütles AFP-le, et kahtlusalustel oli riigipöörde ja Prantsusmaa valitsuse kukutamise idee.

Seda kinnitas BFM TV, mis teatas oma allikatele viidates, et endised sõdurid pandi värvatuid välja õpetama Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ametiresidentsi Élysée palee ründamiseks.

Seejärel kavandasid vandenõulased Prantsusmaa parlamendi hõivamist ning raadio- või telekanali ülevõtmist oma propaganda levitamiseks, teatas BFM TV.

Daillet’ advokaat Jean-Christophe Basson-Larbi ütles eelmisel nädalal, et tema kliendil ei ole mingit seost organisatsiooniga Honneur et Nation ega kavandatud rünnakutega.

2000. aastatel oli Daillet kohalik poliitik Edela-Prantsusmaal ja kuulus tsentristlikku Demokraatlikku Liikumisse. Ta visati aga sellest välja ning muutus paremäärmuslaseks ja sai vandenõuteoreetikute hulgas kuulsaks videotega, milles kutsuti üles riigipöördele rahva poolt.

„Ma olen otsustanud võtta Prantsusmaal võim, et taastada see riik, et anda teile teie vabadus,” ütles Daillet eelmisel aastal avaldatud YouTube’i videos.

Ühe tema videoga seotud manifestis korrati alusetuid vandenõuteooriaid, mille järgi on 5G ja maskid kahjulikud.