Siseministeeriumi teatel on Saveljev tagaselja vahistatud ja valmistatakse ette dokumente tema rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamiseks,” vahendab Dožd.

Uurijate väitel tungis Saveljev ligi seadusega kaitstud arvutiinformatsioonile, mis viis informatsiooni kopeerimiseni. Paragrahv näeb ette kuni nelja-aastast vanglakaristust.

Siseministeerium teatas, et kriminaalmenetlus algatati 30. septembril. Seejuures teatas gulagu.net piinamisvideotest alles oktoobris.

Gulagu.net-i juht Vladimir Ossetškin rääkis 4. oktoobril, et projekt sai oma valdusse üle 40 gigabaidi videoid, dokumente ja fotosid, millel vangid, kes teevad koostööd Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) ja FSIN-iga, piinavad ja vägistavad teisi kinnipeetuid. Pärast seda avaldas gulagu.net videod vangide piinamistest FSIN-i tuberkuloosihaiglas Saratovi oblastis. Uurimiskomitee algatas mitu kriminaalmenetlust seksuaalse iseloomuga vägivaldse tegevuse ja ametivolituste ületamise üle. Haigla juhtkond vallandati.

Gulagu.net teatas ka, et arhiivi andis neile üle programmeerija Saveljev, kes kandis Saratovi oblastis karistust ja tegeles vanglas valvekaameratega. Gulagu.net avaldas Saveljevi isiku pärast seda, kui ta oli Venemaalt lahkunud ja Prantsusmaal poliitilist varjupaika palunud.