Uues linnavolikogu koosseisus on Eesti Keskerakonnal viis ning Eesti Reformierakonnal ja valimisliidul Pärnu Ühendab mõlemal üheksa kohta. Kõige rohkem mandaate pälvinud EKRE jääb opositsiooni. Volikogu koosneb 39 rahvaesindajast.

Koos EKREga on opositsioonis veel 6 mandaadiga Isamaa.

Valimisliidus kandideeris ka senine linnapea Romek Kosenkranius, kes selgi korral volikokku pääses. Endine meer pälvis Pärnu kandidaatidest kõige rohkem hääli - 2409.

Keskerakond ja Pärnu Ühendab olid võimul ka enne valimisi, nende kolmandaks partneriks oli EKRE. Uue kolmanda jõuna on vana koalitsiooniga liitumas nüüd oravapartei.

Pärnu abilinnapea Mart Järvik (EKRE), kes oli Jüri Ratase teises valitsuses maaeluminister, ütles Maalehele, et värsked uudised räägivad: Pärnu uue koalitsiooni moodustamist on alustatud EKRE seljataga.

EKRE-le kurb uudis

„Kuigi oli kokkulepe, et räägime kõigepealt omavahel läbi [senise koalitsooniga]”, lisas Järvik. „Äraütlemist ei ole otse meile tulnud, aga tuli väga selge info, et tehakse koalitsiooni ilma meieta. See on meie jaoks väga kurb uudis.”

„Mis ma elutarga inimesena oskan öelda – mis ei tapa, teeb tugevamaks ja ega EKRE sellepärast alla ei anna,” sõnas Mart Järvik. „Küll me saame oma põhimõtteid Pärnus edaspidigi kaitsta.

Reetmist on juhtunud vabariigi valitsuse tasemel, nüüd on siis juhtunud ka kohaliku omavalitsuse tasemel.”