47newsi andmetel algatasid Peterburi Moskva rajooni uurijad kriminaaljuurdluse kriminaalkoodeksi paragrahvi 228 alusel (narkootikumide omandamine suures koguses).

47newsi teatel tabati teolt Tšetšeenia esindaja Venemaa loode föderaalringkonnas, 38-aastane Islam Hizrijev.

Portaal kirjutab, et Peterburi Moskva rajooni liiklusinspektorid peatasid 26. oktoobri päeval Porsche Cayenne Turbo, mille rooli taga oli Hizrijev. See toimus tema ametliku kontori lähedal ärikeskuses Sobranije. Lühikese närvilise vestluse tulemusena ja mitte päris adekvaatse seisundi tõttu otsiti Hizrijev läbi ja leiti mingit ainet. Hiljem tegid eksperdid kindlaks, et tegemist oli kolme grammi narkootilise psühhostimulandiga. Esialgsetel andmetel tarvitas Hizrijev tüüpilist tumeveebist tellitud ainet.

Pärast ettenähtud protseduure viidi Hizrijev politseijaoskonda, kus viidi läbi meditsiiniline ekspertiis narkootikumide jälje leidmiseks verest. 47newsi teatel räägitakse, et jälgi leiti. Seejärel alustasid uurijad menetlust ja 26. oktoobri õhtul võeti Hizrijev juba protsessuaalselt kaheks ööpäevaks vahi alla.

Kunagi oli Hizrijev Tšetšeenia siseministri asetäitja Apti Alaudinovi ihukaitsja. Alaudinov on nüüdseks Kadõrovi abi. Tänu nendele sidemetele sai Hizrijev ka praeguse ametikoha. 47newsi teatel Hizrijev materiaalselt tagasihoidlikku elu ei ela, pesitseb ta näiteks äriklassi majas Petrovski neemel.

Hizrijevi kaks venda, Zelimhan ja Anzor tegelevad vabavõitlusega ning on mitmekordsed Venemaa ja Euroopa meistrid ja meistrivõistluste medalivõitjad. Mõlemad võitlevad raskekaalus.

47news rääkis ka mõnede Tšetšeenia sportlastega, kes olid juba juhtunuga kursis. Nad ütlesid, et tõelisi probleeme ei tule Hizrijevil mitte Peterburis, vaid kodumaal.

„Kadõrovile see ei meeldi ... üldse,” ütles üks sportlane.

Küsimusele mis Hizrijeviga juhtuda võib, vastas ta: „Teil on parem seda mitte teada. Te ei saa sellest aru.”