Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaatori Ester Öpiku sõnul alustab kodus vaktsineerimise brigaad praeguste plaanide kohaselt 8. novembrist.

Koju saab endale brigaadi tellida telefoni teel ja registreerides vaktsineerimise soov. Öpiku sõnul ei ole brigaad kiirabi ehk vaktsineerimise visiit toimub mõne päeva jooksul ja sõltub patsientide arvust. "Vaktsineerimisbrigaad tuleb inimesele koju, nõustab ja vaktsineerib ning jääb 15 minutiks jälgima inimese seisundit," ütles Öpik.

Seda, kes on juba vaktsineeritud ja keda veel oleks vaja kaitsepookida, saab Öpiku sõnul linnavalitsus teada oma sotsiaaltöötajate käest või kui inimene ennast ise vaktsineerimisele registreerib. "Teenus on esmalt mõeldud inimestele, kes on liikumisraskusega erineval põhjusel, kuid ka teistele soovijatele," märkis Öpik.

Kodune vaktsineerimine toimub Tallinna linnavalitsuse ja eratervishoiuteenuste pakkujate koostööl.

Lisaks kodustele visiitidele, avatakse 30. oktoobrist nõustamis- ja vaktsineerimispunkt Lindakivi kultuurikeskuses, mis on avatud laupäeval ja pühapäeval kell 10–17 ning esmaspäevast reedeni kell 12–19.

Samuti valmistab linnavalitsus Öpiku sõnul ette statsionaarset nõustamis- vaktsineerimis- ja testimispunkti loomist Vabaduse väljakule, mis peaks alustama tööd novembri esimesel poolel.

Jaga
Kommentaarid