Kogu lugu sai alguse oktoobri esimeses pooles, kui Paberžė hooldekodu kaks hoolealust, kes olid nakatunud koroonaviirusega, viidi seisundi halvenemise tõttu haiglasse, vahendab Leedu Delfi.

Üks naistest kaotas võitluse koroonaviirusega ja suri. Sugulased, kellele surmast teatati, viisid surnukeha kaasa, aga neil ei lubatud pandeemiaaegsete reeglite järgi seda vaadata. Naine maeti maha, aga eelmisel reedel saabus uskumatu uudis: kogemata oli neile üle antud tundmatu surnukeha, aga nende sugulane on elus ja terve.

Viga avastati alles hooldekodus. Kui teine hoolealune pärast terveks saamist sinna tagasi viidi, märkas personal kohe, et see oli naine, kes oli surnuks tnnistatud.

„Vana naine, kes haiglast välja lasti, oli see, kelle perekond ametlikult maha mattis,” ütles Paberžė hoodekodu direktor Rasa Tamošiūnienė. „Me panime seda alles siis tähele. Enneolematu juhus nii minu kui ka minu kolleegide elus. See juhtus esimest korda.”

Vana naine paranes viirusest, tunneb ennast nüüd hästi ja laulab.

Arusaamatu on see, kuidas naised segamini aeti. Haiglasse viidud naiste vanusevahe oli üle kümne aasta. Haiglal olid mõlema dokumentide koopiad. Tamošiūnienė sõnul ei olnud nad peale vaadates sarnased.

Asja uurib Utena ringkonnaprokuratuuri prokurör Gintaras Čekuolis. Asja uuritakse ametikohustuste täitmata jätmise paragrahvi alusel. Karistuseks võib olla trahv, arest või kuni kaheaastane vangistus.

Prokurör kinnitas, et üks esimesi toiminguid on maha maetud naise ekshumeerimine.

Čekuolis ei osanud veel öelda, milline on haigla põhjendus, sest selle töötajaid ei ole veel küsitletud. Esialgu on raske öelda, kus viga tehti.

Naisi raviti Molėtai haiglas, aga selle direktor Vaidotas Grigas ütles, et alguses viis kiirabi nad Santarose kliinikusse Vilniuses ja alles siis toodi nad sealt Molėtaisse.

Jaga
Kommentaarid