"Valulävi on lähenemas, kardetakse selle ületamist mõne nädala jooksul," kirjutab Kirsi Jääskeläinen uudisloos. Ta avaldab imestust selle üle, et Tallinna sadamas ei kontrollitud COVID-tõendit, kuigi esmaspäevast pidanuks riigis justkui karmim kord kehtima.

Loos annab oma kommentaari esmaabi õde Karl, kes hakkas esmaspäevast kaubanduskeskuses maske jagama. "Eestlased on maskide suhtes tõrksad. Nad mässavad nende vastu," ütles Karl. Õde avaldas arvamus, et vastuseis maskidele tuleneb sunnist. "Eesti ajaloo tõttu ei soovi inimesed, et neid millekski sunnitakse," leidis ta.

Uudises tuuakse välja ka laupäeval Vabaduse väljakul suure meeleavalduse korraldanud Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) ning selle juht Varro Vooglaid. Samuti käis ajakirjanik Pizza Americanas, mille personali meeleavalduse ajal COVID-tõendi küsimise pärast ahistati, ent sealsed töötajad ei soovinud Ilta-Sanomatega pikemalt rääkida.

Satumaa karaokebaari ülal pidav Rami ütles, et ka tema sattus meeleavalduse ajal COVID-tõendita siseneda püüdnud inimeste pahameeletormi alla. Ka tema pidi vaidlema hakkama. Ramile näidati ka keskmisi sõrmi. "Soomlastel on hea suhtumine, eestlastel mitte nii väga," leidis baaripidaja. Rami nentis siiski kergendusega, et erinevalt Soomest pole Eestis laulmine ära keelatud. "Ei, jumal tänatud!" naeris mees.

Jaga
Kommentaarid