“Kohtumise eesmärk oli leppida kokku läbirääkimiste n-ö tehniline pool,” ütles Raimond Kaljulaid, kes oli valimisperioodil Sotsiaaldemokraatliku Erakonna linnapeakandidaat Tallinnas.

Kaljulaid ütles, et koalitsioonikõnelustel peavad erakonnad olema valmis otsima ühisosa, kuid neil on ka selliseid põhimõtteid, milles kompromisse teha on keeruline.

“Arvan, et kõigil erakondadel on omad väärtused, mille raames nad peavad püsima. Ka meie oleme oma positsiooni kujundanud ning kogu protsessi jooksul saame püsida nendes raamides,” ütles Kaljulaid, kuid ei täpsustanud, millest sotsid kindlasti taganeda ei kavatse. “Ei ole tark neid enne kõnelusi meedias esitada, vaid nendeni jõuda ikka läbirääkimiste laua taga.”

Küsimusele, kui keeruliseks peavad sotsid nii pikalt ainuvõimul olnud Keskerakonna kõrval võrdväärse partnerina seismist, vastas Kaljulaid, et olukord oleks olnud keeruline ka teistsuguse koalitsiooniga. “Ma ei usu, et oleks olnud palju lihtsamad kõnelused, kui võimuliidu oleks moodustanud viis erinevat erakonda, kes siis kõik ühisosa oleksid pidanud otsima,” ütles Kaljulaid.