Möödunud pühapäeval Kadrina vallas suurima häältesaagi saanud 23-aastane Siim Umerov (EKRE), kes on tegev ka EKRE noorteliikumises "Sinine Äratus", astus pühapäeval Vabaduse väljakul toimunud meeleavalduse ajendil erakonnast välja.

“Vabaduse sildi all ei tohiks toetada liikumisi ja mõtteid, mis ohustavad kaaskodanike elu," selgitas ta lahkumist sotsiaalmeedias. "Viimased sündmused ja hiljutised sõnavõtud erakonna juhtide poolt ei sobi minu hinnangul vabasse ja demokraatlikku ühiskonda."

"Erakonna eesmärk peab olema seista millegi eest, millegi poolt, mitte külvata umbusaldust ja viha meie riigi institutsioonide, vähemuste ja viimasel ajal aina rohkem, meie tublide tervishoiutöötajate vastu," rääkis ta.

Umerov lisas, et jätkab enda koduvalla volikogu liikmena.

Kaheksa aastat EKRE-s tegutsenud Kairet Remmak-Grassmann, kelle Pirita elanikud möödunud pühapäeval Tallinna volikokku valisid, lahkus samuti erakonnast. Volikokku jääb temagi siiski edasi.

“Mul on piinlik ja kahju, et inimeste tervis ja sissetulek, hirmud ning pettumused on seatud niivõrd küüniliselt valimisvankri ette. Seda aga paraku eile kõige ehedamalt nägime,” avas ta ühismeedias oma lahkumise tagamaid. “Iga Eesti erakond peab seisma oma väärtuste ja eesmärkide eest ühiskonda tugevdades, mitte nõrgestades.”

“EKRE juhide juba pikemat aega tehtavad üleskutsed eirata reaalsust, eirata selle viiruse ohtlikkust ning püüdlusi sellega võitlemisel, on vastutustundetud,” jätkas Remmak-Grassmann ühismeedias. “Ma ei soovi suletud Tallinnat ega Eestit veel vähem aga kaotatud elusid ning murest murtud peresid.”

Remmak-Grassmann lisas, et jääb Tallinna linnavolikokku, kuna ta ei soovi, et Pirita linnaosa kaotaks volikogus ühe mandaadi.

Hommikupoolikul tegi samasuguse avalduse ka vandeadvokaat Urmas Simon.

"Ülemaailmse surmavalt lõppeva viiruse vastu võitlemine peaks olema meie kõigi ühine asi, Eesti rahva asi, rahvuse säilimise asi. EKRE on oma suuna pööranud otseselt Eesti rahva vastu ja kutsub ülesse Eesti rahvust hävimisele, rahvast nakatumisele, ja viirusesse surema," rääkis Simon.

Otsuse EKRE-st lahkuda tegi meeleavalduse tõttu ka 2014. aastal erakonnaga liitunud Mari-Liis Lillemets, kes sai viimastel riigikogu valimistel Ida-Virumaa EKRE nimekirjas paremuselt teise tulemuse, 141 häält.

Jaga
Kommentaarid