Seoses COVID-19 nakatumiste kasvuga Pärnumaal on Pärnu Haigla suurendanud oma COVID-üldvoodifondi 50-ni. See tähendab, et haigla kogu seitmes korrus on muudetud teiste erialade arvelt COVID-osakonnaks. Lisaks on avatud kaks kolmanda astme intensiivravi voodit ning kaks erivoodit COVID-positiivsetele sünnitajatele ning psühhiaatrilistele patsientidele.

“Täna hommikuse seisuga viibib ravil 44 COVID-19 haiget, neist üks kolmanda astme intensiivravil juhitaval hingamisel ja üks sünnitusosakonnas. Üldvoodite hõive on niisiis 84 protsenti, mis tähendab, et haigla peab valmistuma järgmiste COVID-üldvoodite avamiseks nüüd juba haigla 6.-ndal korrusel,“ selgitab Pärnu haigla ravijuht Veiko Vahula.

Eelpoolöelduga seoses on Pärnu Haigla lõpetanud täielikult plaanilise statsionaarse ravi kõigil sisehaiguste erialadel (sisehaigused, kardioloogia, neuroloogia, dermatoveneroloogia) ning plaanilise statsionaarse taastusravi. Psühhiaatrilist ravi on vähendatud kuni 30%. Alates järgmisest nädalast vähendatakse ka plaanilist kirurgilist ravi kõigil erialadel (üldkirurgia, lastekirurgia, ortopeedia, uroloogia, günekoloogia, kõrva-nina-kurguhaigused) paindlikult vastavuses COVID-19 haigete hospitaliseerimisega.

„Iga uus COVID-19 haige võtab tänaseks ära ühe voodi plaanilist ravi vajavalt haigelt. See tähendab, et kõigi plaanilisele operatsioonile kutsutud haigetega võtab haigla ise vajadusel jooksvalt ühendust ning lepib kokku võimalikud edasised tegevused,“ ütles Vahula.

Operatsioonile kutsutud haiged ei pea ise haiglaga kontakti otsima. Haigla vabandab kõigi patsientide ees plaanilise ravi edasilükkumise pärast!

Ühtlasi karmistab haigla praegu kehtivat külastuspiirangut, sest haiglasse külastajate poolt sissetoodud COVID-nakkus suurendab COVID-üldvoodifondi vajadust ka neil, kellel COVID-19 tuvastatakse haiglas olles kaasuva haigusena. Jätkuvalt saab tuua haigla infolauda pakke.
Erakorralise, ambulatoorne arstiabi, päevakirurgia ja päevaravi kõigil erialadel säilitatakse kuniks võimalik.

Jaga
Kommentaarid