„Kui te tulete presidendi juurde rahulikult sisse, siis miks te inimesi mõnitate? Minu juurde ei ole tõesti ükski inimene kunagi tulnud suukorviga, pole küsunud, kas ma olen vaktsineeritud või mitte, pole PCR-teste tehtud,” lausus Lukašenka 19. oktoobril, vahendab RBK.

Lukašenka juhtis tähelepanu ka maskirežiimi järgimise kontrollimisele. „Miks tõsteti kogu riigis lärmi? Miks mobiliseeriti miilits maskirežiimi kontrollima? Käperdate igalt poolt, isegi naistele ei halasta,” kurjustas Lukašenka.

20. oktoobril teoretiseeris Lukašenka aga kohtumisel Minski oblasti kliinilise haigla töötajatega selle üle, et Covid-19 võib olla vähiravim.

„Mul on hea meel, et tulin täna onkoloogiakeskusse, teie haiglasse. Ammutasin enda jaoks midagi head. Kõige parem on see, mida ei vaidlusta minu abi Kossinets, et covid ei ole antud etapis laiaks litsunud mitte ainult grippi (see tähendab, et inimesed praktiliselt ei põegi grippi), vaid onkoloogid kahtlustavad, et ka onkoloogia on selle tõttu märkimisväärselt kukkunud, et inimesed enam ei pöördu sellega. Nad on seda juba märganud. Midagi sellist toimub. Mul on hea meel, kui on nagu gripiga. Sest covidihaigeid on meil ikkagi kergem ravida kui onkoloogilisi. Seetõttu annaks jumal, et covid oleks ravim onkoloogilistele haigustele. See on see, mida uut ma enda jaoks ammutasin,” rääkis Lukašenka.

Kõige selle juures teatati Valgevenes eile 2097 uuest nakatunust ööpäevas, mis on kogu pandeemiaperioodi rekord.

Jaga
Kommentaarid