"Eilset päeva saab üks jalakäija tähistada kui teist sünnipäeva. Lubatud fooritulega sõiduteed ületanud jalakäija õnneks märkas keelavat tuld eiranud sõidukijuhti ja kiire tegutsemine päästis hullemast," märgib liiklusjärelevalvekeskus oma postituses.

Lisatud videost on näha, kuidas valge sõiduki juht eiras Pärnu maanteel Kalevi bussipeatuse ees keelavat foorituld ning põhjustas sellega peaaegu eluohtliku õnnetuse.

Pealtnägijate abiga on juht tänaseks tabatud ning ta on oma karistuse kätte saanud. Küsitlemisel esialgu rohelise tule nägemist väitnud juht tunnistas, et ei märganud fooris põlenud punast tuld. Juhi poolt ristmikule või jalakäijate ülekäigurajale sõitmise eest foori keelava tule ajal karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut (400 eurot) või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuueks kuuks.

Liiklusjärelevalvekeskus paneb inimestele südamele, et pime aeg ning vihm ja märg teekate vähendavad nähtavust. "Liikluses osalejana ole alati tähelepanelik ja keskendu liiklemisele!"