Otsus võeti vastu selle alusel, et aasta jooksul rikkus PBK Latvija kolmel korral oluliselt Läti elektrooniliste massiteabevahendite seadust, vahendab Läti Delfi.

Esimesel juhul määrati trahv litsentsi väljastamise üldiste tingimuste ränga rikkumise eest, näidates teiste meediakanalite loodud programmi.

Teisel juhul määrati trahv selle eest, et ei täidetud kohustust näidata nädalas vähemalt 51% Euroopa audiovisuaalseid saateid.

Kolmandal juhul trahviti PBK-d, sest programmis oli informatsioon, mis seadis ohtu ühiskondliku tervise või võis kujutada endast tõsist riski. Ühes saates räägiti näiteks sellest, et COVID-19 on vähenakkav haigus ja sellest saab hoiduda heeringat süües.

Litsents kaotab kehtivuse 26. oktoobrist.

Alates 27. septembrist hakkas PBK näitama lätikeelseid saateid. Varasem sisu siirdus kanalile PBK+. Pakkudes lätikeelset meelelahutussisu, püüdis PBK saada rohkem lätikeelseid vaatajaid.

PBK loovdirektor Žaklīna Cinovska ütles, et ettevõte sai litsentsi äravõtmisest teada meedia kaudu ja see kavatsetakse kindlasti edasi kaevata.

Jaga
Kommentaarid