Linnapea Mihhail Kõlvarti järel suuruselt teise häältesaagi kogunud Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats ütles, et valikule ollakse päris lähedal. "See võib juhtuda täna või homme," ütles ta. Ta kinnitas ka, et Delfiga rääkimise ajaks pole valikut veel kitsendatud – kaalutakse kolme võimaliku partneri vahel.

"Nii EKRE kui ka Isamaaga oleks raske tööd teha, lisaks ka nende suhtumine ja väljaütlemised," selgitas Laats. Seega on sõelal vahetult pärast valimistulemuse selgumist Kõlvarti poolt välja käidud kolmik: Reformierakond, sotsiaaldemokraadid, Eesti 200. Neist viimase väljaütlemised viimastel päevadel annavad mõista, et Eesti 200 pole koalitsiooni minemisest eriti huvitatud.

Laua taha kutsutav võib täna selguda, aga see on alles algus

"Tõenäoliselt saab protseduur olema selline, et meie linnapeakandidaat pakub välja oma nägemuse ja Tallinna nõukogu poliitilise organina saab oma arvamuse välja öelda," kirjeldas Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik eesootavat.

Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet leidis, et kiirus ei tohiks olla koalitsiooniläbirääkimiste prioriteet. "Praegu pole kõige olulisem küsimus mitte see, kes on koalitsioonis, vaid mis saab olema võimuliidu valitsemisprogrammis. Lisaks tavalistele teemadele nagu linnaruum, haridus, taristu ja muu on oluline ka koroonaviiruse temaatika," ütles ta. "Tallinna tugevus on olnud see, et on saadud otsustada kiiresti ja efektiivselt. Koalitsioonis on oluline, et see võimekus ei väheneks," leidis Svet.

Oma lemmikut võimalike tulevaste partnerite seas ei nõustunud ükski keskerakondlane Delfile avaldama. "Kõige lemmikum oleks, kui Keskerakond jätkaks üksi valitsemist. Arvestades tehtud tööd, oleksime võinud seda väärida, aga valimistulemus oli seekord selline," ütles Lauri Laats.