Facebooki otse-eetris ütles Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni (SAPTK) juht Varro Vooglaid täna: "Täna hommikul loen ajalehest ja ei suuda uskuda oma silmi, et politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri sõnul minnakse koguni niikaugele, et politsei hakkab rakendama jõudu, et inimesed ei saaks minna ilma ainete süstimise tõendita isegi toidupoodi ega kirikusse, rääkimata muudest kohtadest. Kas te kujutate ette? Teisisõnu kaasatakse jõustruktuurid sellesse, et sundida inimesi valitsuse poolt nõutud aineid süstima isegi läbi selle, et neid sunnitakse end näljutama. Inimene ei saa minna poodi endale süüa ostma."

Tema sõnavõtt lõppes üleskutsega osaleda meeleavaldusel, kus protestitakse COVIDi tõendi kohustuse ja teiste piirangute vastu. Vooglaid ise Delfile kommentaari anda ei soovinud.

Vaktsineerimata inimesi ei hakata näljutama

Täna Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus küsis ajakirjanik Elmar Vaherilt: "Mida see karmus (piirangute jõustamisel – toim) tähendab? Vaher: "Karmus tähendab seda, et see, kes tahab pakkuda avalikku teenust – olgu see kino, teater, kirik, toidupood –, pidada restorani või jõusaali ja teenida tulu, peab korraldama selle, et sinna saavad sisse ainult inimesed, kes on vaktsineeritud."

Kirikus (v.a kirikukontsertidel) ja toidupoes siiski COVIDi tõendi kohustust ei ole. Seda möönis pressiesindaja vahendusel ka PPA, vastavalt on tehtud intervjuu veebiversiooni vastav märge. Juttu ei ole olnud ka võimalikust tulevasest tõendikohustusest toidupoodides või näiteks jumalateenistustel.

Jaga
Kommentaarid