Kallase hinnangul jäid kolmapäevased valitsuse otsused, millega muu hulgas piiratakse vaktsineerimata inimeste pääsu avalikesse kohtadesse ning luuakse motivatsioonipaketid valdadele-linnadele ja perearstidele vaktsineerimise kiirendamiseks, kaks kuud hiljaks, vahendab ERR "Esimest stuudiot".

"Liiga hilja ja liiga vähe valitsuselt. Need otsused, mis valitsus kolmapäeval tegi, on kaks kuud hiljaks jäänud. See on kuritegelik, et valimiste ajaks pandi kogu kriisijuhtumine pausile ja ei tehtud praktiliselt mitte ühtegi otsust vaktsineerimise tempo, vaktsineerimise strateegia, piirangute osas, kuigi liigume samas suunas nagu Läti. Nüüd said valimised läbi ja otsused tulid, aga neid on liiga vähe," lausus Kallas.

Kallase hinnangul peab valitsus nüüd panuseid tõstma ja loobuma vertikaalsest käsuahelast ning kaasama partnereid ja andma neile vajalikud vahendid.

Uute piirangute kehtestamine mittevaktsineeritutele ei ole Kallase hinnangul lahendus, sest ühiskonna kahestumine on niigi suur ning vastasseis on muutunud põhimõtteliseks.

"Need, kes on vaktsineerimise vastu, on käed kõrvadele pannud ja seal nuhtlemine, näpuga viibutamine enam ei toimi."

Jaga
Kommentaarid