Kultuuriminister Anneli Ott ütles ERR-ile, et tema meelest on kultuurivaldkonna kriitika tema töö pihta tingitud pigem kriisist ning tema meelest pole tegu umbusaldusega.

Lisaks tunnistab Ott, et kuna ta on vaktsineerimata, siis tuleb tema töös nüüd ette kindlasti teatud takistusi, kuid minister arvas, et igapäevast tööd need piirangud otseselt ei sega.

Endine kultuuriminister Urmas Paet ütles eile Delfile, et kultuuriminister, kes kultuuriüritustel käia ei saa, ei tohiks oma ametis jätkata. "Kulutuuriüritustel käimine on väga oluline ja suur osa kultuuriministri tööst ning on elementaarne, et kultuuriminister neil üritustel ka kohal käib," ütles Paet.

Samal seisukohal oli ka riigikogu kultuurikomisjoni liige Heidy Purga. "See on pehmelt öeldes kummaline, et kultuuriminister, kes peab oma valdkonna eest seisma ja nende inimestega suhtlema, seda teha ei saaks.”

Purga lisas, et kultuurivaldkonna eest seismine on praegusel ajal eriti oluline, kuna koroonaviirus mõjub valdkonnale väga raskelt.

Eile otsustas valitsus, et kuni uue aastani negatiivset testi enam COVID-tõendi asendusena ei tunnustata. Vaktsineerimata kultuuriminister Anneli Otile tähendab see seda, et ta ei saa enam kultuuriüritustel osaleda.

Delfi on püüdnud nii eile kui ka täna saada kommentaari ka minister Anneli Otilt endalt, kuid minister ei ole siiani reageerinud.

Jaga
Kommentaarid