Ratas jäi endale kindlaks: Keskerakond sai kohalikel valimistel üle riigi kõige enam hääli ning võib end võitjaks pidada. Ta möönis siiski ka vajakajäämisi. "Tartu oli selgelt lati alt läbiminek. Keskerakond teeb 2023. aasta riigikogu valimisteks seal korrektuurid, et pretendeerida valimiste võidule," viitas riigikogu esimees Jaan Tootsi poolt juhitud parteipiirkonnale. Ta võttis sõna ka Narva teemal ning tunnustas Katri Raiki väga hea tulemuse eest. "Keskerakond peab ka seal korrektuurid tegema," ütles Ratas.

Eelmine peaminister pakkus saatejuht Andres Kuuse palvel ka analüüsi möödunud kohalike valimiste teiste võitjate-kaotajate teemal: "Eesti 200 on teinud väga jõulise sammu ja näidanud, et 2023. aastal pretendeerivad nad riigikogu koosseisu. EKRE jällegi ei suutnud neile pandud ootusi täita."

Tallinna puhul juhtis Ratas tähelepanu, et kuigi enamusest jäädi ilma, saadi protsentuaalselt isegi rohkem hääli, kui eelneval korral. Saatejuht tõi välja, et Tallinnas Keskerakonda vedav linnapea Mihhail Kõlvart on teinud aeg-ajalt partei pealiiniga vastuollu minevaid avaldusi. "Ma saan aru, mida te kookida tahate, aga see ei õnnestu," ütles Ratas ning tunnustas Kõlvartit hea soorituse eest nii valimistel kui ka linnapeana.

Ratas: Ott ja Kiik jäävad ametisse

Kuusk mainis saate alguses teiste ajakirjanduses ilmunud käsitluste seas ka Eesti Päevalehe tänast analüüsi ("Keskerakond käärib. Tasahilju räägitakse Jüri Ratase väljavahetamisest"). "Lehepealkirjadega erakonna tulevikku ei kujundata," ütles Ratas. Saatejuhi spekulatsiooniga Kõlvartist kui võimalikust Keskerakonna järgmisest esimehest Ratas kaasa ei läinud.

Keskerakonna esimees kaitses oma partei turmtule alla jäänud ministreid. Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) ütles möödunud nädalal, et haiglakoormuse üle käte minnes on tervise- ja tööminister Tanel Kiik valmis tagasi astuma. Ratas olla seepeale Kiigele helistanud ja oma üllatust väljendanud ning saanud vastuseks, et Kiigel pole plaanis tagasi astuda.

"Kultuuriminister saab oma tööd teha," ütles Ratas vaktsineerimata Anneli Oti kohta, kes ei saa uute koroonareeglite kehtima hakkamise järel enam kultuurisündmusi väisata. "Etendusi vaktsineerimata inimesed külastada ei saa, aga nii kaugele ei tohiks me minna, et Eesti Vabariigis ei saa ilma vaktsineerimata tööle minna," lausus Keskerakonna esimees.

Jaga
Kommentaarid