Vaba Eesti valimisliidu nimekirjas kandideerinud Savisaar sai Lasnamäel alla 500 hääle.

Savisaar rõhus Facebookis tehtud postituses, et ei teinud suurt kampaaniat. "Kandideerisin koos algajatega, kellel ei olnud mingeid valimiskogemusi. Usun, et suutsin ühtteist edasi anda ja riigikogu valimistele tulevad nad hoopis pädevamatena. Vähemalt ei lase endale liiga teha!"

Ta nentis, et ka Keskerakond jäi Tallinnas kaotaja rolli. "Eelmine kord said nad 40 mandaati, seekord 38 mandaati. Täitus opositsiooni peamine unistus - Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu," arutles ta.

Savisaar viitas sellelegi, et üks võimalik koalitsioonipartner oleks SDE. See aga oleks eksmeeri sõnutsi kahe otsaga mäng. "Tavaliselt on olnud lihtne neid üle meelitada, tean seda ka enda kogemustest. Nad on ka kõige nõrgemad linnavolikogu parteidest. Aga kui vaadata seekordset koosseisu, siis põhiliselt on tegu riigikogu liikmetega, kes võivad olla tugevamast puust."

Kogemus minevikust

2009. aasta kohalike valimiste järel läksid sotsid Keskerakonna koalitsioonipartneriks. Nad said Tallinna volikogu aseesimehe ja abilinnapea ametikoha; volikogus kuulus Keskerakonnale 44 kohta ja sotsidele kaheksa.

Antud koosluses oli selgelt domineeriv Keskerakond ja kõik päädis sellega, et järgmise aasta lõpus lahkusid sotsid võimuliidust.

Oodatakse Keskerakonna käiku

Keskerakond pole veel otsustanud, kellega koalitsiooniläbirääkimisteks ühe laua taha istuda. Vastasleeri nn kambakas jääb kindlasti ära. Raimond Kaljulaid (SDE) kirjutas Facebookis täna, et Keskerakond saab ise võtta initsiatiivi ning liikuda edasi linnavalitsuse moodustamise suunas.

Kristen Michal (Reformierakond) arvas samuti, et et valimiste võitja on see, kes konsultatsioone vedama hakkab. "Aga kuna kõik on väga värske, suhtleme ka kõigi teistega. Ma ei eelda, et täna-homme hakatakse sügavamaid läbirääkimisi pidama," lausus ta Delfile.

Eesti 200 poolt öeldi, et Eesti 200 kätega Tallinnas EKRE võimule ei tule.

Viie erakonna ühiskoalitsioonile (SDE, EKRE, Eesti 200, Isamaa ja Reformierakond) näitas avalikult rohelist tuld vaid Isamaa.