„Vastuseks NATO tegevusele peatame me oma alalise esinduse töö NATO juures, sealhulgas peamise sõjalise esindaja töö. Ilmselt 1. novembrist või see võtab veel mõned päevad,” ütles Lavrov pressikonverentsil Moskvas, vahendab Interfax.

„Teiseks, me peatame NATO sõjalise sidemissiooni tegevuse Moskvas, selle töötajate akrediteering lõpeb käesoleva aasta 1. novembril. Ja kolmandaks, lõpeb NATO informatsioonibüroo tegevus Moskvas, mis oli asutatud Belgia Kuningriigi saatkonna juures,” lisas Lavrov.

„Kui NATO-l tekivad mingid erakordsed asjad, võivad nad pöörduda nendes küsimustes meie suursaadiku poole Belgias. Suursaadiku, kes võimaldab kahepoolset suhtlemist,” lausus Lavrov.

Lavrov märkis, et NATO rahvusvahelist sekretariaati on juba Venemaa vastumeetmetest teavitatud.

Lavrovi sõnul teatas NATO sekretariaat ametlikult, et peasekretär Jens Stoltenberg langetas otsuse võtta 1. novembrist akrediteering Venemaa esinduse kaheksalt töötajat NATO juures ning vähendada Venemaa esinduse üldist koosseisu kümne inimeseni, sealhulgas administratiiv-tehniline personal.

„Mingit selgitust sellise sammu põhjustest ei antud. Ja mõni päev enne selle otsuse teatavaks tegemist kohtusime me härra Stoltenbergiga New Yorgis ning ta rõhutas igati Põhja-Atlandi alliansi siirast, nagu ta ütles, huvitatust suhete normaliseerimise vastu Vene Föderatsiooniga pingete deeskaleerimise huvides Euroopa kontinendil,” ütles Lavrov.

NATO põhjandas Venemaa esinduse töötajatelt akrediteeringu võtmist nende salaluurajatena tegutsemisega.