„Tahan juhtida tähelepanu: olukord on jätkuvalt pingeline ja meil rahuneda see ei lase. Teile on teistest paremini teada, et ebaõnnestunud riigipöördekatse ei muutnud vastase plaane. Kollektiivne Lääs jätkab riigi siseasjadesse sekkumist, eesmärgiga võimuvahetus, ja kõige ohtlikum meie jaoks on meie riigi iseseisvuse hävitamine. Seda peame me meeles pidama. Mõistma ja teadvustama iga päev ja iga tund, eriti teie,” lausus Lukašenka.

„Kehtestatakse sanktsioone. Finantseeritakse proteste, ekstremismi, terrorismi. Kogutakse ja valmistatakse ette võitlejaid. Me mitte ainult ei tea seda, me teeme selle kallal tööd,” ütles Lukašenka.

Lukašenka rõhutas, et tänapäeva tingimustes on KGB töötajatel ülesanne tagada stabiilne sotsiaal-poliitiline olukord ja kaitsta riiki välise destruktiivse mõju eest.

„Esmajärgulised ülesanded on täna jõupingutuste lisamine võitluses terrorismi ja ekstremismiga, vastutegevus konstitutsioonivastastele ilmingutele. Põhimõttelist tähtsust omab olukorra kontroll ettevõtete töökollektiivides, võimuorganites. Selleks oleme me loonud vastavad institutsioonid,” teatas Lukašenka.

Pöördudes üritusel viibinud ohvitseride ja kindralite poole, rõhutas Lukašenka, et Valgevene tšekistid on andnud kaaluka panuse riigi ja inimeste kaitsmisse ulatuslike välis- ja siseohtude eest.