Kots teatas, et punase bareti saamise katsete käigus veeti tšetšeeni eriüksuslasi autodel, kui nad oleksid pidanud jalgsi liikuma. Kotsi andmetel toimus selle tõttu massikaklus, mille olevat peatanud Venemaa rahvuskaardi eriotstarbeliste jõudude peavalitsuse ülem Igor Semiljak, vahendab telekanal Dožd.

Kotsi sõnul paarkümmed meest diskvalifitseeriti, aga lõpuks said nad kõik ikkagi punased baretid kätte. Seetõttu otsustasid teised eriüksuslased alates tänasest lõpetada barettide kandmise ja minna üle tavalistele sõjaväemütsidele.

Venemaa rahvuskaart lükkas teated konfliktist katsete ajal ümber. „Mõningase hämmastusega loeme uudiseid sellest, nagu oleksid Venemaa rahvuskaardi eriüksuste võitlejad täna punased baretid peast võtnud seoses väidetava ebaõige kohtumõistmisega eriüksuslaste võistlusel,” teatas rahvuskaardi esindaja Valeri Gribakin, kes märkis, et igasugustel võistlustel on alati emotsioone, ja lisas, et massikaklust ei toimunud.

„Märgin, et punased baretid on vapruse ja au sümbolid. Meie eriüksused ei ole neid peast võtnud isegi vaenlase ees ja seda enam võistluse tulemusega mittenõustumise pärast,” lisas Gribakin.

Organisatsiooni Punaste Barettide Vennaskond Vitjaz asutaja, Venemaa kangelane Sergei Lõsjuk teatas RIA Novostile, et punaste barettide nõukogud uurivad konflikti ja avaldavad selle kohta informatsiooni, mis saab olema objektiivne. Ta lisas, et praegu on sotsiaalmeedias palju emotsioone ja spekulatsioone.

Punane barett on Venemaa eriüksuste vormiriietuse osa, mille saamiseks tuleb läbida katsed, mis sisaldavad kiirmarssi vähemalt kümme kilomeetrit, takistusradade läbimist äärmuslikes tingimustes, kõrghoonete ründamise ülesannet, akrobaatikat ja käsitsivõitlust.