Ainuvõim Tallinnas kukkus ning ka tervikuna kaotas Keskerakond hulga hääli. 2017 tõid nad koju 158 952 häält, sel korral aga 17 241 häält vähem.

Siiski on Keskerakond üldises vaates teinud teistest kõrgema tulemuse. Ka erakonna esimees Jüri Ratas valimispeo kõnes mingit kaotust ei tunnistanud. Samas Kõlvart jällegi nentis, et kuigi tulemus sai hea, siis suuremas plaanis kaotati palju.

Ka Reformierakonnal tuli kaotusi kannatada, sel korral saadi nimelt 12 986 häält vähem kui viimastel kohalikel valimistel.

Suure tõusu tegi Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kes võttis enda jaoks rekordilised 76 247 häält. See on Eesti lõikes neljas tulemus ning kindlasti on tegu märgilise muutusega Eesti valijate eelistustes. EKRE kannul sammus Isamaa, kes tegelikult sai sel korral suisa 1951 häält rohkem.

Kohalike valimiste mõistes täiesti uue tulijana näitas taset Eesti 200, kes teenis 35 021 hääletaja austuse.

Sotsiaaldemokraadid olid aga selged kaotajad. Kui 2017. aastal said nad n-ö üldarvestuses kolmanda positsiooni, siis sel aastal suutsid ära teha vaid Rohelistele. Samuti kaotasid ka nad ühe saare - nimelt muidu erandina Saaremaal ja Hiiumaal võidutsenud Sotsiaaldemokraadid olid seekord Saaremaalt sootuks kadunud. Hiiumaal aga suudeti võit koju tuua 1 415 häälega. Seega jäid Eesti valimistulemuste kaardil punaseks vaid kaks kohta - Hiiumaa ja Võru linn.

Jätkuvalt on tähelepanuväärne, et üldiselt võidutsevad üle Eesti erinevad valimisliidud, tuntud erakondade triumf kohalikel valimistel on tegelikult pigem erand.

Mis puutub aga erakonda Rohelised, siis neil läks valimistel kehvasti nagu juba tavaks on saanud.

Sel aastal osales valimistel üle riigi 54,7% hääleõiguslikest valijatest, mis tegi kokku 587 356 hääletajat. See tegi ära 2017 aasta tulemusele, kus hääletas 53,3%.