Kui Keskerakonna esimees Jüri Ratas Keskerakonna ainuvõimu kaotust Tallinnas ei kommenteerinud, pidades oluliseks seda, et erakond paberil valimised võitis, siis linnapea Mihhail Kõlvart rääkis kõnes Keskerakonnale midagi muud.

"Loomulikult oli (meil) hea tulemus, aga see ei olnud see tulemus, mida me soovisime. Ma arvan, et meil oli õigustatud ootus eeldada, et see toetus tuleb suurem. Me kõik olime tänavatel viimased kaks kuud. See koguprotsent on suurem kui 2017. aastal, aga kohtade arv on väiksem," sõnas ta. Nimelt sai Keskerakond 2017. aastal 44,4% häältest võrreldes selle korra 45,5%, kuid kuna joone alla jäi vähem kandideerijaid, kaotas Keskerakond volikogus kohti.

Kõlvart tahtis anda võimaluse neile, kes Keskerakonda võitsid. "Kui erakonnad, kes lubasid muutusi ja kelle jaoks oli Keskerakond Tallinnas suurimaks probleemiks, neil pole mitte ainult õigust, aga neil on kohustus näidata, kuidas neid muutusi ellu viia. Kui inimestele lubati muutust, peame me neile andma võimaluse seda pakkuda. Erakonnad kes meid võitsid peavad nüüd tõestama, et mitte ainult loosungid töötavad, aga ka teod."

Seetõttu ei torma Keskerakond koalitsioonisobinguid kohe tegema. Kõlvart avaldas kõnes ka tänu oma meeskonnale, keda pidas siiski väga lojaalseks - "meie meeskonnaga võib nii võita kui ka kaotada".

Jüri Ratas arvas seevastu, et Keskerakond võitis need valimised. "Saime väga suure toetuse ja usalduse üle terve Tallinna kõikides linnaosades. Ma tänan kõiki kandidaate, kes on ära teinud suure töö, ja ma tänan Tallinna valijaid, kes on andnud oma hinnangu Keskerakonna tööle."

Keskerakond teenis Tallinnas 38 kohta, Reformierakond 15, EKRE 8, Eesti 200 7, sotsid 6 ja Isamaa 5. Kõlvart sai 27 737 häält.

Vaata fotosid Keskerakonna valimispeolt: