Kõlvart ei tahtnud üle tähtsustada tõika, et tema populaarsus Tallinnas on suurem kui Keskerakonna oma. Ta ei nõustunud ajakirjanike välja pakutud arvamusega, et erakond hoiab teda tagasi.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles veidi pärast südaööd ETV-le, et ta ei pea realistlikuks, et ükski erakond suudaks Tallinnas saada ainuvõimu.

„Kuue erakonnaga saada nii, et üks saab 40 (mandaati – M.E), see on väga keeruline kui mitte võimatu,“ lausus Ratas. Nimelt on vaja 40 mandaati, et saada Tallinnas ainuvõim.

Ratas nentis, et Eesti 200 on teinud üle ootuste parema tulemuse. Ta märkis, et EKRE ei ole täitnud oma potentsiaali, mis neil tegelikult oli.

Kristen Michal (RE) ütles otselülituses Delfi stuudiosse, et täna nad kindlasti koalitsioonikõnelusi pidama ei hakka. Isamaale hoiab ta pöialt, et nad ka Tallinnas üle valimiskünnise saaks. Roheliste väike häältesaak Michalit ei üllatanud.

Michali sõnul valisid nad teadlikult Tallinnas seekord positiivsema kampaania, mitte must-valge vastandumisele.

Eelmistel kohalikel valimistel, 2017. aastal, pälvis Keskerakond täpselt 40 mandaati ehk 44,4% häältest. Kõlvarti isiklik häältesaak oli toona 24 668.

Reformierakond pälvis eelmisel korral 18 mandaati ehk 20,5% häältest.