Laupäeval piirasid ligi 200 venemeelset protestijat ümber hotelli Donetskis, kus OSCE vaatlejad viibivad. OSCE missioon Ukrainas on varemgi pidanud vastamisi seisma sääraste protestidega, kuid ohutase on varasemalt olnud madalam.
Vaatlejate juht Ukrainas Yaşar Halit Çevik sõnas täna Reutersile: "Peatame operatsioonid oma turvalisuse huvides ja järgides oma ohutuse eeskirju." Ta lisas siiski, et vaatlejad ei tundnud end protestijate poolt veel otseselt ohustatuna.

Ukraina separatistide poolt korraldatud protestiaktsiooniga nõutakse eelmisel nädalal Ukraina jõudude poolt kinni peetud Venemaa kodanikust mässuliste ohvitseri Andrei Kosyaki vabastamist. Ukraina kaitseministeeriumi sõnul kuulus Kosyak vene sõjaväelaste gruppi, kelle eesmärk oli Ukrainas läbi viia luuremissioon.

Konflikt Ukrainas sai alguse 2014. aastal, kui Venemaa annekteeris Krimmi poolsaare, tuues ettekäändeks vene etnilise vähemuse kaitsmise regioonis. Ukrainas Donetski ja Luhanski oblastites kestab tänise päevani sõjategevus Ukraina sõdurite ja Venemaa toetusega separatistide vahel. Ukraina andmetel on konfliktis surma saanud 14 000 inimest. Venemaa eitab nii konflikti õhutamist kui oma vägede viibimist Ida-Ukrainas.