Häirekeskusele anti Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Märjamaa vallas Orgita külas juhtunud liiklusõnnetusest teada öösel kella 1.40 ajal. Õnnetus juhtus, kui kokku põrkasid Tallinnast Pärnu poole sõitnud sõiduauto Škoda ja Pärnust Tallinna suunas liikunud veoauto Renault. Kokkupõrke tagajärjel paiskusid mõlemad sõidukid teelt välja teehooldusalale.

„Täpsemad asjaolud selgitame alustatud menetluses, kuid esialgse info kohaselt kaldus sõiduauto mingil põhjusel vastassuunda ja põrkas seal kokku vastutuleva veokiga,“ ütles prefektuuri operatiivjuht Rivo Saare Saare. Sõiduautot juhtinud 28-aastane mees sai niivõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuskohal. „Praeguseks kogutud info, sündmuskoha olustik ja autode kahjustused viitavad sellele, et sõiduauto juhil ei olnud kinnitatud turvavöö ning auto kiirus võis olla lubatust suurem,“ lisas operatiivjuht.

Sõiduautos oli ka kõrvalistuja, samuti 28-aastane mees, kes sai raskeid vigastusi ning viidi haiglasse. Sõiduk oli õnnetuse tagajärjel deformeerunud ning päästjatel tuli mees sõidukist välja lõigata. Sõiduautos oli ka koer, kes viga ei saanud. Veoautot juhtinud 50-aastane mees viidi haiglasse kontrolli.

Veoki juht oli kaine, sõiduautot juhtinud mehe võimalik joove selgitatakse ekspertiisis. Õnnetus juhtus valgustamata teelõigul, kus maksimaalne lubatud sõidukiirus on 90 km/h. Õnnetuspaigas oli liiklus ligi kolm tundi suletud ning liiklus suunati ümber.

Kõik juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.