"Valimiste korraldajad on probleemist teadlikud, selle lahendamisega tegeletakse ja loodetakse tõrked süsteemi töös peagi kõrvaldada," ütles riigi valimisteenistuse kommunikatsioonijuht Kristi Sobak 12.30 paiku Delfile, ent peagi pärast seda saabus teade olukorra lahenemisest ja valimiste infosüsteemi töö taastumisest kõikjal.

"Probleemi tekitas RIA poolt turvakaalutlustel seatud piirang, mis ei lubanud liiga palju päringuid teha ühe IP-aadressi pealt, et vältida võimalikke teenuse tõkestamise ründeid," selgitas Sobak.

Valimisteenistuse sõnul oli neil tekkinud olukorraks lahendus olemas: seni toimus jaoskondades hääletamine nn ümbrikusse – see tähendab, et valija paneb oma valikuga hääletamissedeli väiksemasse sisemisse ümbrikku ja see pannakse omakorda välimisse ümbrikku, millel on kirjas valija andmed.

"Hoolimata tõrkest hääletamine jaoskondades ei katkenud ja kõik valijaid said oma otsuse teha. Märge hääletamise kohta elektroonilisse valijate nimekirja tehti kohe pärast tõrke kõrvaldamist. Kui mõni valija siiski heitus ja jättis hääletamata, kutsume teda üles tagasi jaoskonda minema ja valimistel osalema," lausus riigi valimisteenistuse juhi Arne Koitmäe.

Tallinna valimiskomisjoni esimees, linnasekretär Priit Lello lausus omalt poolt: "Mul on hea meel, et Tallinna jaoskonnakomisjonid suutsid tagada valimistoimingute tegemise tõrgetest hoolimata. Korraldasime jaoskondade töö operatiivselt ümber, et tagada hääletamise võimalus. Tänan kõiki jaoskondi väga operatiivse tegutsemise eest. Täname kõiki valijaid mõistva suhtumise eest."