Automaattõlke mure avaldus ainult informatiivsel veebilehel kov2021.valimised.ee ja vaid juhul, kui arvutikasutaja oli ise seadistanud oma Google Chrome’i brauseri seda tegema. RIA koostöös arendajaga eemaldas kolmapäeval automaattõlke võimaluse täielikult, seda said kasutajad ise samuti oma brauseris välja lülitada.

Automaattõlke mure ei mõjutanud kuidagi e-hääletamist ega kandidaatide nimede kuvamist valijarakenduses. Ka valimisjaoskondades kohapeal on paberitele prinditud nimed õiged.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) pöördus vabariigi valimiskomisjoni poole taotlusega tunnistada elektroonilise hääletamise korraldamine toimuvatel valimistel seadusevastaseks ning tühistada e-hääletamise tulemused ringkondades, kus on tuvastatud rikkumised.

Kaebuses juhitakse tähelepanu, et veebilehel www.valimised.ee avaldatud kohaliku kandidaatide nimekirjas moonutab automaatne tõlkimisrakendus osade kandidaatide nimesid, näiteks saab Silverist Hõbe, Evest Õhtu, Leost Lõvi jne. EKRE nimekirjas on 110 inimest, keda nimetatud viga puudutab. Valimistel osaleb 1372 EKRE kandidaati, seega puudutab nimetatud viga 8% erakonna kandidaatidest.