Nimelt plaanib Kallas täna kohtuda oma kolleegi Krišjānis Kariņšiga, et arutada kahepoolset koostööd, eelseisvat ELi liidrite kokkusaamist, suuri piiriüleseid projekte jms.

"Eesti ja Läti on naabrid, mõttekaaslased, sõbrad ja liitlased ning me seisame silmitsi paljude ühiste väljakutsetega. Lisaks COVID-19 leviku tõkestamisele arutame kindlasti ka energeetika, kaasaegsete ühenduste loomise ja regiooni julgeoleku teemadel," sõnas Kallas visiidi eel.

Tema sõnul teeb Eesti Lätiga tihedat koostööd rahvusvahelistes organisatsioonides ja tänu sellele kõlab meie hääl tugevamini. "Juba järgmisel nädalal kogunevad taas ülemkogul ELi liidrid, peame Riias aru ka ülemkogu laualolevatel teemadel," lisas Kallas.

Pärastlõunal avavad peaministrid Riia julgeolekukonverentsi, kus esinevad välispoliitika ja julgeolekueksperdid, akadeemikud, ajakirjanikud ning ettevõtjad tervest maailmast.

Lisaks külastavad valitsusjuhid NATO Põhjadiviisi peakorterit Adaži sõjaväebaasis, kus peaminister Kaja Kallas kohtub ka Eesti kontingendiga.

Lisaks annavad kahe naaberriigi valitsusjuhid üle Eesti-Läti ettevõtlusauhinna. Keskpäeval toimub ka Kaja Kallase ja Krišjānis Kariņši ühine pressikonverents.