Meeleavalduse korraldasid šiitide liikumised Hizbollah ja Amal, vahendab BBC News.

Hizbollah ja Amali teatel avasid tule kristlaste organisatsiooni Liibanoni Väed liikmed. Organisatsioon ise eitab seda.

Sadamaplahvatuse juurdlust ümbritsevad suured pinged. Hizbollah süüdistab kohtunikku oma liitlastest endise valitsuse ministrite ebaõiglases uurimisest kõrvale jätmises.

Varem lükkas kohus tagasi kaebuse, mille esitasid kaks viiest poliitikust, keda kohtunik Bitar on tahtnud küsitleda kahtlustatuna hooletuses.

Sadamaplahvatuse ohvrite perekonnad on selle sammu hukka mõistnud, mis põhjustas juurdluse katkestamise teist korda kolme nädala jooksul. Nad väidavad, et riigi poliitiline juhtkond püüab ennast ja kõrgeid ametnikke juurdluse eest kaitsta.

Kedagi ei ole 2020. aasta augusti katastroofi eest vastutusele võetud. Selles hukkus 219 inimest, 7000 sai vigastada ning hävis või sai kahjustada tuhandeid hooneid.

Tulekahju pani plahvatama 2750 tonni ammooniumnitraati, mida kasutatakse põllumajanduses väetisena. Seda oli sadama laohoones ohtlikult ladustatud ligi kuus aastat.

Kõrged ametnikud olid teadlikud ammooniumnitraadi olemasolust ja ohust, mida see endast kujutas, aga ei teinud ohu kõrvaldamiseks midagi.