Presidendi kaaskonnast märgiti Delfile, et visiit põhjanaabrite juurde jääb täna ära, kuna Soome president Sauli Niinistöl tuli jääda eneseisolatsiooni.

Niinistö puutus nimelt eilsel Malmö rahvusvahelisel holokausti foorumil kokku Läti presidendi Egils Levitsiga, kelle eileõhtune kiirtestitulemus osutus COVID-positiivseks. Niinistö otsustas isolatsiooni minna viiruse võimaliku leviku vältimiseks. Tal on plaanis teha ka PCR-test.

Taustast

Eesti värske riigipea Alar Karise esimene visiit välismaale jäi koroonaviirusele alla: kokkulepitud kohtumised naaberriikide presidentidega jäid viiruspuhangu mõjude tõttu ära.

Tänaseks hommikuks plaanitud kohtumine Läti riigipea Egils Levitsiga tuli ümber planeerida, kuna viimane andis COVID-positiivse kiirtestitulemuse.

Levits naasis 13. oktoobri õhtul Rootsi töövisiidilt, tehes seejärel ka COVID-19 kiirtesti, mis osutus positiivseks. Selle kinnitamiseks tuleb tal täna teha ka PCR-test.

Ka Eesti peaminister Kaja Kallas viibis koldeks kujunenud foorumil. Kuna ta on aga viiruse hiljuti läbi põdenud ja ka end vaktsineerinud, siis ei tule tal eneseisolatsiooni Eestis jääda.