Mõnikümmend tuletõrjujat korraldasid seimi juures lühikese protestiaktsiooni riigisektori töötajate sundvaktsineerimise nõude vastu. Nendega ühinenud umbes sada inimest jäid aga paigale ka pärast päästjate lahkumist, vahendab Läti Delfi.

Ühel naisel oli käes plakat „Stopp vaktsiin!” ja teisele plakatile oli kirjutatud „Ei inimeste jagamisele vaktsineerituteks ja õigusetuteks!” Mõned meeleavaldajad lehvitasid Läti lippe. Skandeerides nõuti „vabadust”.

Suhelda püüti ka istungile saabunud seimi liikmetega. Mõned opositsiooni esindajad jäidki juttu puhuma.

Sündmusi jälgis umbes 20 politseinikku.

Läti päästjad kogunesid täna seimi juurde, et anda parlamendi spiikrile Ināra Mūrniecele üle avalik kiri üleskutsega mitte toetada valitsuse otsust, mis näeb ette vaktsineerimistõendita töötajate vallandamise alates 15. novembrist.

Päästjate esindajad Andris Celmiņš ja Egils Uļjanovs ütlesid varem Läti Delfile, et sisekaitsestruktuuride töötajad tahavad tõmmata endale seadusandliku võimu ja ühiskonna tähelepanu, sest valitsuse otsus toob kaasa olulise ohutusriski. Juba praegu on päästeteenistuses terav töötajate puudus ja paljud töötajad on läbipõlemise piiril ning veel suurest hulgast töötajatest ilmajäämine kujutaks endast ohtu riigi peamiste funktsioonide täitmisele.

Lisaks sellele on päästjad vastu kolleegide karistamisele kohustuste täitmiselt kõrvaldamise näol, millisel juhul nad jäävad ilma töötasust.