"Aktuaalsele kaamerale" teadaolevalt viib terviseminister ettepaneku, mis lubaks tervisekriisis vaktsineerimise eest hüvitist pakkuda, neljapäeval ka valitsusse, vahendab ERR.

Kui veel teisipäeval ütles peaminister Kaja Kallas, et valitsus kaalub vaktsineerimata inimestelt ravikulude tagasi nõudmist või kaitsepookimata inimeste liigutamist ravijärjekorras tahapoole, siis kolmapäeval teatas ta sotsiaalmeedia vahendusel, et valitsus ei pea neid võimalusi realistlikuks.

"Selles küsimuses konsensust valitsuses ei ole. Praegu on pigem olnud arvamus paljudel valitsuse liikmetel, sealhulgas ka minul, et on õige võimaldada erinevatele üritustele, tegevustele ligipääsu kõigile soovijatele, erinevate COVID-i tõendite alusel," rääkis Tanel Kiik.

Oma nägemust tutvustas täna Delfile ka Keskerakonna juht Jüri Ratas. “13. palk hooldekodude vaktsineeritud töötajatele, vaktsiinikahjustuste fondi loomine. Perearstide toetamine, et nad saaks teha rohkem selgitustööd,” loetles Ratas. “Need meetmed tuleks kiirkorras ellu kutsuda.”

Meetmeid ühiskonna kiiremaks kaitsepookimiseks arutab valitsus homme. Ülevaade antakse kell 12 algaval pressikonverentsil.