Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles Delfile, et ta ei toeta vaktsineerimata koroonapatsientidelt nende ravikulude tagasi küsimist. Ratas kinnitas, et see on Keskerakonna üldine seisukoht.

Aga mis on erakonna suhtumine ideesse, et vaktsineerimata inimesed võiks plaanilise ravi järjekordades lõppu liigutada? "Ei tule kõne allagi," vastas Ratas.

“13. palk hooldekodude vaktsineeritud töötajatele, vaktsiinikahjustuste fondi loomine. Perearstide toetamine, et nad saaks teha rohkem selgitustööd,” loetles Ratas. “Need meetmed tuleks kiirkorras ellu kutsuda.”

Meetmeid ühiskonna kiiremaks kaitsepookimiseks arutab valitsus homme.

Peaminister pehmendas eile välja käidud ettepanekuid

Peaminister Kaja Kallas rääkis eile Vikerraadio saates “Stuudios on peaminister” ideedest, kuidas ergutada inimesi vaktsineerima. Teiste hulgas mainis ta vaktsineerimata koroonapatsientidelt ravikulude tagasi nõudmist ning nende ravijärjekordades tahapoole liigutamist.

Mõlema idee kohta ütles Kallas, et neid arutatakse, kuid ta ei täpsustanud, kas neid arutatakse valitsuses, ministeeriumides või arvamuskülgedel. Kolmapäeval ütles Kallas sotsiaalmeedia vahendusel, et valitsus selliseid samme siiski vastu võtma ei hakka.

“Haiglate ülekoormamise vältimiseks ja plaanilise ravi lahti hoidmiseks on mulle tutvustatud erinevaid ettepanekuid,” ütles Kallas teisipäeval. “Näiteks ka selliseid, kus riik nõuaks vaktsineerimata inimestelt COVID-19 ravikulud tagasi või et vaktsineerimata inimesed liiguksid plaanilise ravijärjekorra lõppu. Rõhutan, et need näited on teoreetilised ning valitsus ei pea selliseid samme realistlikuks.”