Hääle andnud isikuid oli kella 20:00 seisuga kokku 105 925, mis teeb kõikidest valimisõiguslikest isikutest 9,5%. Hääleõiguslike inimeste koguarv tänavustel KOV-valimistel on 1 073 866.

Tänavustel KOV-valimistel on e-hääletamine senise seisuga üle kahe korra populaarsem variant kui valimisjaoskonnas sedeli täitmine. Pabersedelil on siiani andnud oma hääle 31 283, elektroonilisel kujul aga 74 642 inimest.

Et e-hääled pabersedelitest populaarsemaks kujuneks, ei tasu ilmselt ennatlikult eeldada. Ka varasematel valimistel on elektroonilised hääled teinud valimiste alguses läbi meeletu kasvuspurdi, kuid lõpptulemuses on jäänud endiselt domineerima pabersedelitel antud hääled.

Teise valimispäeva lõpu tulemus.

Taustast

Kohalike omavalitsuste valimistel hääletamine algas elektroonilistel kujul 11. oktoobril kell 9 hommikul. Kolm tundi hiljem avati omavalitsustes ja Tallinna linnaosade keskustes ka esimesed jaoskonnad. Kõik 448 valimisjaoskonda ootavad avatuna valijaid alates reedest.

Tänavu on valimistel sisse viidud kolm uuendust.

  • Hääletamise aeg on muutunud - nii füüsiliste kui e-häälte andmiseks on aega 11. oktoobrist kuni laupäeva, 16. oktoobrini (k.a).
  • Valimisringkonna raames (oma vallas või linnas) saab hääletada ükstapuha, millises jaoskonnas; Tallinna puhul saab seda teha oma linnaosa piirides.
  • E-häält saab muuta. Veebikeskkonnas saab seda teha kuni laupäeva õhtul kella kaheksani õhtul (16. oktoober 20.00). Häält saab muuta ka hääletades füüsilisel kujul valimisjaoskonnas.


Riigi valimisteenistuse juht Arne Koitmäe on toonitanud, et juhul, kui valija tunneb, et e-hääletamise hetkel polnud tema hääletamise salajasus tagatud, on tal võimalus kuni laupäeva õhtuni oma valikut uuesti e-hääletades muuta. „Kui valija on valimistel osalenud nii elektrooniliselt kui ka pabersedeliga, läheb arvesse ainult jaoskonnas tehtud valik,” sõnas Koitmäe.