MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös valmiva uuringu põhjal tõusis EKRE septembri lõpus Eesti populaarseimaks parteiks. Tulemusi lähemalt vaadates paistavad silma mitu demograafiagruppi, mille hulgas on EKRE toetuse kasv olnud eriti mastaapne.

Naissoost valijate hulgas on EKRE toetus kerkinud aegade kõrgeimale tasemele, 17,6 protsendini. Võrreldes 2020. aasta lõpuga (8,1%) on oma toetust valijagrupi seas enam kui kahekordistatud. Seda toetab konkurent Reformierakonna vabalangus - tänaseks veel napilt Eesti naiste seas eelistatuima partei kohta hoidvad oravad on viimase kuue kuuga kaotanud enam kui kolmandiku naisvalijaist.

Samuti särab EKRE noorima uuritava valimisgrupi, 18-24-aastaste seas, kus ollakse välja roninud madalseisust ning lähenetakse kahe aasta tagusele tipule. Viimaste reitingute põhjal edestab neid noorte seas vaid Eesti 200, kes on viimaste nädalate jooksul teinud selles kategoorias märkimisväärse tõusu.

Samuti paistab EKRE noortekogu Sinine Äratus silma noorte naiste aktiivsel kaasamisel erinevate piirkondade juhatustesse. Sinise Äratuse Tartu piirkonna juhatusse kuulub Melissa Heleen Lust (17), Pärnu piirkonna juhatusse Pille-Riin Kahro (24), Tallinna juhatuse esimees on Gemma Bernadette Kits (17), kes kuulus Sinise Äratuse juhatusse juba 16-aastasest saati.

Sinise Äratuse esimees Eino Rantanen EKRE parlamendisaadikute šovinistlikes väljaütlemistes ning erakonna üha kasvavas populaarsuses noorte naiste hulgas mingit vastuolu ei näe: "Ju neid siis ei häiri see . Neid paelub ikka meie põhimõtteline maailmavaade, meie kindlameelsus, meie vankumatu seis Eesti rahvuse ja riigi eest. on nende jaoks täiesti teisejärgulised."

Sinise Äratuse esimehe vastust ning isiklikku seisukohti erakonnakaaslaste šovinistlike väljaütlemiste osas vaata artikli päises asuvast videost.