Võimalus 1 – investeerida ettevõtlusse

Ettevõtted on loodud kasumit teenima ja seetõttu võib aktsiaid ostes oma raha märkimisväärselt kasvatada. Kuid see nõuab väga tugevaid teadmisi ja kogemusi, sest nagu teame, mitte igal ettevõttel ei õnnestu kasumisse jõuda ning mitte iga ettevõtte väärtus ajas ei kasva. Isegi kogenud asjatundjal ei ole võimalik täie kindlusega väita, missugused aktsiad kindlasti oma väärtust kasvatavad. Seega on tavainvesteerijal arvestatav oht oma säästud hoopis kaotada, kui valele ettevõttele panustab.

Võimalus 2 – osta midagi, mille väärtus ei kahane

Kui kõik hinnad tõusevad, siis ostes näiteks kinnisvara, peaks tõusma aja jooksul ka selle kinnisvara hind. Nii et ostes oma vaba raha eest korteri, peaks ka selle korteri väärtus inflatsiooni ajal kasvama. Praeguseks on kinnisvarahinnad tõusnud aga sedavõrd palju, et praeguste hindade juures on korterisse investeerida juba väga riskantne. Kuigi turuväärtus justkui kasvab, siis väheneb nende inimeste hulk, kes on valmis üleüldse selliste hindade juures ostma. See tähendab, et kui korteri alla pandud raha mõne aasta pärast vaja on, ei pruugi selle müümine kuigi lihtne olla. Samuti nõuab kinnisvara ülalpidamine raha – jooksev hooldus, kommunaalmaksed, maamaks.

Võimalus 3 – hoiustada hea intressiga

Ühistumajanduse tõus meie rahandusmaailmas on loonud seisva raha hoiustamiseks mõistlikud võimalused. Kuna hoiu-laenuühistul puudub eraldi omanikering, saab kogu tulu suunata vääriliste hoiuseintresside maksmiseks.

Leevendamaks kasvava inflatsiooni mõjusid, maksab Kodumaa Kapitali HLÜ kõigile kuni 15. novembrini avatud 3-aastastele hoiustele 8-protsendilist aastaintressi. Seega, 3-aastase hoiuse avamine enne 15. novembrit tähendab 10 000-eurose hoiuse puhul 3 x 640 lisaeurot puhtalt kätte!

Hoiu-laenuühistu valimisel ei ole siiski intressi suurus peamine, mille järgi valik teha. Veelgi olulisem on see, et ühistu oleks usaldusväärne ja temale usaldatud raha mõistlikult paigutatud. Kodumaa Kapitali HLÜ on talvel seitsmeaastaseks saav hästimajandav ühistu. Meil hoiustatud raha kasvab siinsamas Eestis, tublide Eesti inimeste ja ettevõtete projektides, mis on mõistlikult läbi kaalutud, analüüsitud ja tagatud.

Kodumaa Kapitali HLÜ laiem eesmärk on lihtne – töötada selle nimel, et Eestis teenitud raha jääks Eesti inimestele ja kogukondadele, mitte ei voolaks riigist välja ega haihtuks rahandusmaailma tõmbetuultes. Üheskoos saame ka inflatsiooniga hakkama!

Küsige julgelt lisainfot telefonil 686 4083 (E–R 9–17). Olete teretulnud ka meie teenindussaali Tallinnas, Kawe Plaza 1. korrusel, Pärnu mnt 15 või vaadake lisainfot www.kodumaakapital.ee.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige spetsialistidega.

Jaga
Kommentaarid